Cos cumparaturi
0 produs(e) - 0,00 Lei
Cosul de cumparaturi este gol!

Tarife service skiuri + ghid intretinere skiuri

TARIFE SERVICE (toate operatiunile se fac manual cu produse Toko Elvetia):

 

Skiuri/Placi Adulti:

* detalii despre tipurile de ceara folosita in service-ul nostru puteti gasi in articolul de mai jos:

Reconditionare (ascutire canturi + reparat talpa) - 65 ron

Ceruire placa/skiuri cu ceara All-in-One sau Non Fluoro – 25 ron

Ceruire placa/skiuri cu ceara Low Fluoro – 30 ron

Ceruire placa/skiuri cu ceara High Fluoro – 40 ron

Reparat talpa – 35 ron

Ascutire canturi – 35 ron

Ceruire placa/skiuri cu ceara All-in-One sau Non Fluoro + Ascutire canturi – 45 ron

Ceruire placa/skiuri cu ceara Low Fluoro + Ascutire canturi – 50 ron

Ceruire placa/skiuri cu ceara High Fluoro + Ascutire canturi - 60 ron

Reconditionare + Ceruire cu ceara All-in-One sau Non-Fluoro – 80 ron

Reconditionare + Ceruire cu ceara Low Fluoro – 85 ron

Reconditionare + Ceruire cu ceara High Fluoro – 95 ron

Skiuri copii (max. 130 cm)

Tarifele pentru skiurile si placile de copii beneficiaza de un discount de 10% din pretul de lista pentru adulti

 

Scurt ghid de intretinere a skiurilor

 

Inainte de a incepe acest ghid trebuie vorbit de tipurile de zapada pe care urmeaza sa ne dam.

Aceste informatii au fost puse la dispozitia celor de la Toko, partenerul nostru pe partea de intretinere a skiurilor si placilor, de catre Institutul Elvetian de Cercetare a Zapezii si a Avalanselor.

Zapada reactioneaza foarte rapid la factorii externi cum ar fi temperatura exterioara, vantul, norii, etc fiind in permanenta schimbare. Este cunoscut faptul ca zapada, spre deosebire de alte materiale, se afla foarte aproape de punctul sau de topire, chiar si la o temperatura exterioare de -20 grade Celsius.

Pentru ca skiurile sa alunece optim, ceara utilizata trebuie sa fie potrivita conditiilor exterioare.

Iata care sunt cele mai importante tipuri de zapada si caracteristicile lor:

1. Zapada noua – la temperaturi joase, forta de frecare cu suprafata zapezii este foarte mare. La temperatura apropiata de 0 grade Celsius, cristalele de zapada isi pierd forma , asa ca aceste cristale pe jumatate topite duc la crearea unei mari suprafete de contact intre zapada si skiuri, crescand astfel forta de frecare si automat franeaza alunecarea.

2. Zapada veche – vorbim despre zapada cazuta de mai mult de 48 ore – dar trebuie facuta distinctia intre cristalele mari si mici. Cristalele mici au densitate foarte mare deci aplica o forta de franare mare asupra suprafetei skiurilor. In general insa, cristalele au forma rotunjita si de aceea forta de franare e mai mica decat in cazul zapezii noi.

3. Zapada umeda – daca cristalele sunt incalzite pana la 0 grade Celsius, incep sa se topeasca. Apa astfel formata creaza o larga suprafata de contact intre zapada si skiuri creand efectul de vacuum si deci infranand alunecarea.

4. Zapada artificiala – In contrast cu zapada naturala, cristalele ingheata de la exterior catre interior, Deseori, in cazul cristalelor noi formate, nu intreaga cantitate de apa este inghetata. Totusi, daca ingheata complet, cristalele se separa unele de celelalte creand suprafate ascutite. Daca zapada artificiala este pregatita prea devreme (fata de temperatura exterioara), apa neinghetata migreaza catre suprafata creand o pelicula de gheata. Cum cristalele sunt mai mici cam de 10 ori decat in cazul zapezii naturale, se poate crea o zapada cu densitate foarte mare intr-un timp foarte scurt, insa acest lucru insemna si frecare foarte mare.

Pe langa zapada, in alegerea tipului de ceara folosit, va trebui sa tineti cont si de alti factori:

- Temperatura de la suprafata zapezii – este foarte importanta in alegerea tipului de ceara. Temperatura nu trebuie luata decat de la suprafata si de la umbra.

- Umiditatea – Cand umiditatea aerului este mare (in cazul cetii) cristalele de gheata adera mult mai usor creand bulgari. Cand umiditatea este foarte mica zapada devine mult mai dura.

- Conditiile meteo

In cazul zapezii umede sau a celei vechi se recomanda skiuri cu suprafata structurata (aspect de fierastrau) care permite reducerea frecarii cu zapada. In cazul zapezii artificiale sau noi se recomanda o suprafata cat mai neteda.

Ceara

Calda se gaseste atat cu fluor cat si fara. Topita, ea patrunde in talpa skiurilor. Ceara rece se gaseste atat sub forma solida cat si lichida fiind aplicat fie cu un spray fie cu un burete. Ceara calda este mai rezistenta in timp la factorii externi decat cea aplicata la rece.

PASUL1. Cum se aplica ceara calda

Dupa curatarea in prealabil a suprafetei cu solutie Wax Remover de la Toko, se topeste ceara pe talpa fierului de calcat astfel incat aceasta sa picure pe baza, apoi cu fierul de calcat se niveleaza pana cand fierul de calcat aluneca usor. Deasemenea se poate utiliza si o perie cu fire metalice pentru inlaturarea murdariei daca este cazul.

Suprafata skiurilor vor absorbi ceara calda incepand de la o temperatura a acesteia de 70 grade Celsius (masurata la suprafata bazei). Cu cat temperatua se apropie de 120 grade, ceara patrunde mai adanc in baza si astfel skiurile vor aluneca mai bine. Acest lucru inseamna ca temperatura si durata de aplicare influenteaza rezultatul. Cu cat este mai des ceruita o baza cu atat mai mult va absorbi ceara. De aceea skiurile noi ar trebui ceruite de cateva ori inainte de utilizare. Dupa ceruire skiurile trebuiesc lasate la temperatura camerei pentru cel putin 30 minute si apoi inlaturat excesul de ceara.

Pentru temperaturi foarte scazute Toko recomanda ceara albastra High Fluoro, Low Fluoro sau Non Fluoro.

Toko a impartit ceara pe culori in functie atat de temperatura zapezii la suprafata cat si dupa temperatura aerului. Astfel:

- ceara neagra pentru temperatura zapezii cuprinsa intre -30 grade si 0 grade si temperatura aerului cuprinsa intre -30 grade si +10 grade

- ceara albastra pentru temperatura zapezii cuprinsa intre -30 grade si -10 grade si temperatura aerului cuprinsa intre -30 grade si -9 grade

- ceara rosie pentru temperatura zapezii cuprinsa intre -12 grade si -4 grade si temperatura aerului cuprinsa intre -11 grade si -2 grade

- ceara galbena pentru temperatura zapezii cuprinsa intre -6 grade si 0 grade si temperatura aerului cuprinsa intre -4 grade si +10 grade

- ceara rosie pentru temperatura zapezii cuprinsa intre -3 grade si 0 grade si temperatura aerului cuprinsa intre 0 grade si +10 grade

Atat ceara High Fluoro (HF) cat si cea Low Fluoro (LF) au la baza tehnologia Tribloc ce asigura proprietati exceptionale de alunecare, accelerare excelenta si protectie maxima impotriva murdariei si a apei. Acest lucru este demonstrat de cei doi ani de cercetari in laborator, nenumaratele masuratori si nu in ultimul rand de cei trei ani de teste practice. In timp ce ceara HF poate decide intre locul 1 si locul 2, ceara LF ofera performanta la un pret atractiv.

Toate tipurile de ceara HF, LF sau Non Fluoro (NF) utilizeaza un nou tip de aditiv: Diamond Like Carbon (DLC). Acesta confera o rezistanta mai mare bazei.

Ceara NF precum si cea ALL-in-One sunt 100% biodegradabile. Ca dovada stau certificatele de mediu conferit de autoritati in domeniu.

PASUL 2. Dupa racirea cearei, cu ajutorul unui scraper se elimina ceara in exces.

PASUL 3. Se utilizeaza din nou peria cu fire metalice pentru a se polisha baza dupa care se finiseaza cu o perie cu fire de nylon.

PASUL 4. Finisajul final, cel fin, se realizeaza cu o perie cu fire din par de cal.

Daca insa nu doresti sa efectuezi aceste operatiuni acasa din diverse motive, cele mai importante fiind fumul degajat de ceara topita (operatiunile trebuiesc efectuate intr-un spatiu bine aerisit) si murdaria care ramane la final, va asteptam in service-ul nostru la Perfectbike, aflat in Bucuresti pe Strada Cutitul de Argint nr. 64 langa Parcul Carol.

MAGAZIN INCHIS DEFINITIV